Wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn het belangrijkste deel van het gelaat, ze geven het gezicht expressie en uitstraling. Uiteraard wordt er bij het aanbrengen van de wenkbrauwen rekening gehouden met de vorm van je gezicht. Voor een natuurlijk effect worden de eigen wenkbrauwhaartjes, behalve degene die buiten de vorm vallen, niet weggehaald. Dunne en onregelmatige wenkbrauwen worden met permanente make-up gecorrigeerd en er wordt meer symmetrie verkregen. Eventuele littekens in de wenkbrauw kunnen met permanente make-up worden gecamoufleerd.

Geschaduwde of poeder/ombre wenkbrauwen

De poedertechnieken worden vooral ingezet wanneer de persoon in kwestie wat ouder is of wanneer de wenkbrauw erg dun en licht van kleur is. Wanneer het huidtype erg warm of licht is, is dit een goede keuze. Ook is deze techniek mooi als de huid grovere poriën heeft en vetter is van structuur. Na de genezing van de huid geeft het een zachte gepoederde uitstraling en vallen de wenkbrauwen niet teveel op. Omdat de vorm van de wenkbrauw nu in de huid aanwezig is wordt het epileren van de wenkbrauw voor u makkelijker.

De Ombre wenkbrauwen worden vanaf de neushoek naar de staart toe steeds donkerder aangezet. De belijningen zijn strakker van vorm en op dit moment een veel gevraagde techniek bij jongeren.

Hairstrokes met machine-, of microblade techniek

Bij deze techniek wordt met een speciale 1 of 4 point naald  of microblade het pigment als haartjes in de huid gebracht. Door deze techniek zien de wenkbrauwen er net even wat mooier en natuurlijker uit dan uw eigen wenkbrauw. Dunne of onregelmatige wenkbrauwen kunnen perfect worden gecorrigeerd. Wanneer u helemaal geen haartjes meer heeft geeft deze techniek u weer wenkbrauwen die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Voor mensen met Alopecia is deze techniek echt een uitkomst.