Vraag en antwoord

Kan ik direct een afspraak maken?

Wilt je een afspraak maken? Dan graag even telefonisch contact opnemen. Telefoon 0186-600333 of stuur een email naar info@bodyessentials.nu. Je krijgt zo spoedig mogelijk een berichtje terug. Je kunt ook een bericht via het reactieformulier op de site verzenden.

Wat is permanente make-up precies?

Permanente make-up lijkt op tatoeëren maar het pigment licht hoger in de huid en de kleuren zijn transparanter dan tatoeëer pigment. Permanente make-up ten opzichte van een tatoeage verdwijnt langzaam uit de huid.

Doet het aanbrengen van permanente make-up pijn?

Voordat we gaan pigmenteren is het verstandig de huid te verdoven met Emla crème 5%. Aangezien een verdoving een medische handeling is, mogen wij deze volgens de normen van de GGD deze niet aan je verstreken. De Emla crème is via uw huisarts te verkrijgen. Geadviseerd wordt de Emla crème 60 minuten voor je komst in de salon aan te brengen op de te behandelde plek. Herhaal dit 30 minuten erna nogmaals. De huid kan iets rood of wit worden. Schrik hier niet van, het is normaal. Na de inwerktijd zal de huid dusdanig verdoofd zijn dat het aanbrengen van PMU vrijwel pijnloos is. Neem de Emla crème mee naar de salon.

Hoe wordt PMU aangebracht?

Door middel van ultra dunne naaldjes wordt het kleurpigment langzaam in de huid aangebracht. De naaldjes bevinden zich in een steriele naaldmodule die daarna in een pigmenteer pen wordt geplaatst. Doordat de naadjes heel snel op en neer bewegen komt het kleurpigment voorzichtig in de huid. De opbouw van het pigment in de huid is het mooiste in 2-3 behandelingen. Op deze manier kan een goede indruk verkregen worden hoe het pigment in de huid kleurt en kan zo op de wens van de klant aangepast worden.

Hoelang duurt de behandeling?

Wanneer je voor het eerst een bezoek brengt wordt er eerst een intake gehouden. In deze intake vragen wij naar je gezondheid, en vragen we wat je wensen zijn. Daarna worden er foto’s gemaakt en bepalen we de vorm en kleur. De intake is belangrijk om zo goed mogelijk duidelijk te krijgen wat je het mooiste staat. Deze intake duurt circa 30 minuten. Wanneer de intake goed is verlopen en we het samen eens over de vorm en de kleur kan er gestart worden met de behandeling. De gehele behandeling inclusief de intake duurt circa 90-120 minuten. De behandelingen erna nemen circa 30 minuten in beslag. Voor een lipbehandelingen is dit 40-60 minuten.

Hoelang blijft PMU zichtbaar?

Gemiddeld blijft de kleur 2-3 jaar in de huid aanwezig. Bij eyeliners en reconstructies houdt de kleur langer aan. Omdat het kleur pigment zich in de lederhuid bevind verdwijnt het langzaam uit de huid door de celstofwisseling. Ook leeftijd, levensstyle, peelingen en zonlicht bepalen de duurzaamheid. De kleur zal nooit helemaal uit de huid verdwijnen. Er blijft in de meeste gevallen altijd een lichte waas in de huid aanwezig.

Is de kleur direct de kleur van het eindresultaat?

Nee. Na de behandeling zal het kleurpigment donkerder zijn dan het uiteindelijke resultaat. Na 4-6 dagen wordt het pigment lichter van kleur. De bedoelde kleur is dan pas zichtbaar. Na 4-6 weken staat de vervolgbehandeling gepland. In deze behandeling bouwen we het pigment op. Ook hierna zal het pigment weer iets donkerder zijn. Wanneer na 1 week de huid genezen is kunt je in de tussenliggende periode het iets bijtekenen met een potlood.

Kan ik direct mijn dagelijkse dingen doen?

Natuurlijk kunt je erna gewoon naar je werk en de dagelijkse bezigheden volgen. Waar je wel rekening mee moet houden is het volgende: Sporten is de eerste 72 af te raden i.v.m met de doorbloeding en het transpiratievocht wat in de wondjes kan lopen. Make-up mag niet gebruikt worden in de eerste week. Pas wanneer de huid helemaal dicht en geheeld is kan dit weer. Je mag natuurlijk wel bijvoorbeeld je ogen opmaken wanneer je een lipbehandeling hebt gehad en je wenkbrauwen tekenen als je een eyelinerbehandeling hebt ondergaan. Na de behandeling worden alle do en dont’s met je besproken.

Krijg ik nog nazorg?

In het tarief zitten totaal 2 behandelingen. Wij zijn blij als iedereen tevreden is. Dat bent u tenslotte toch ook! Stel… Wanneer er na 2 behandelingen nog iets niet helemaal naar uw zin is zullen wij samen met u naar een oplossing zoeken. Samen blij is ons motto!

Wat is een Upgrade?

Een upgrade is het bijwerken van de PMU na vervaging. Binnen twee jaar na het aanbrengen van de PMU geven wij een upgradebehandeling tegen gereduceerd tarief. Ons advies is jaarlijks een upgrade te volgen. Hierdoor blijft de vorm en kleur het mooiste en valt het niet op dat je weer gepigmenteerd bent. Permanente make-up valt niet op, maar ziet er natuurlijk uit!