Medische pigmentatie

Het verschil tussen een medische pigmentatie en permanente make-up is dat de pigmenten een camouflerende functie hebben. De pigmenten worden door middel van een andere techniek ingezet. Conny Leeuwenhage gebruikt hiervoor de mooiste techniek en pigmenten. Conny Leeuwenhage is geregistreerd bij de NSGP voor de A-registratie in medische én cosmetische pigmentaties.
Een andere techniek die gebruikt wordt in combinatie met medische pigmentatie is Scar Relaxation. Deze techniek wordt ingezet bij littekens waarbij de huid verhard is en geen doorbloeding meer plaatsvindt zoals dat bijvoorbeeld bij brandwonden voorkomt.

De behandeling

Tijdens de eerste behandeling zal vooral gesproken worden wat de mogelijkheden zijn en hoe het behandelplan eruit zal komen te zien. Vaak zijn er vier tot acht behandelingen nodig, afhankelijk van de grote van het litteken en de huidstructuur. Bij medische pigmentatie worden in de meeste gevallen drie tot vijf verschillende keuren gebruikt om zo een optimaal mogelijk en natuurlijk resultaat te verkrijgen. Het pigment zal per twee kleuren in de huid worden aangebracht. In de volgende behandeling is dan goed te zien welke kleur we wel en niet missen. Op deze manier wordt de invulling van het gebied zo natuurlijk mogelijk benaderd. Tussen elke behandeling houden we een genezingstijd van zes weken aan voor we weer op deze plaats een vervolgbehandeling uitvoeren.

Schisis (Hazenlip)

Gelukkig wordt er met veel succes geopereerd. Er word al op heel jonge leeftijd gestart met dit proces. Ook na het fantastische werk van de chirurgen, kan het zijn dat de bovenlip niet mooi van vorm wordt. Vooral de cupidoboog, het middenstukje, ontbreekt of is niet symmetrisch. Door de mooie en nieuwste technieken van permanente make-up kan weer een mooie lip vorm ontstaan. Bij de dames is het mogelijk een explosievere kleur te gebruiken, zodat het eruit ziet of als er een lichte lipstick is gebruikt.

Litteken

In een gedepigmenteerde huid, wanneer de kleur is hier uit de huid verdwenen, is het toepassen van medische pigmentatie een prachtige oplossing. Het litteken blijft aanwezig en kunnen wij niet verwijderen. De aandacht die een litteken normaal trekt, kunnen we wel verzachten waardoor deze minder opvalt. Bij een litteken is het helingsproces per individu verschillend. Bij de één zal het mooier worden dan bij de andere persoon en kan dus ook nooit met elkaar vergeleken worden.

  • Behandeling van o.a.
  • een val in de kinderjaren in de plaats van de wenkbrauw, voorhoofd of kin
  • na een facelift (litteken achter het oor)
  • na een borstverkleining (rondom de tepel)
  • na een hechting of bij schaaf- en brandwonden

Tepelhofreconstructie

Helaas krijgen jaarlijks veel vrouwen te maken met borstkanker. Tepelhofpigmentatie kan een uitkomst bieden voor degene die een na een borstreconstructie geen tepel en tepelhof meer hebben. Door middel van speciale technieken worden met de huidige technieken zeer mooie resultaten behaald. Met een 3D techniek is het mogelijk de tepel optisch naar voren te plaatsen en een tepelhof (areola) te creëren. De behandeling wordt plaatselijk verdoofd, er is geen narcose nodig. Het is belangrijk dat tussen de eerste permanente make-up behandeling en de laatste chemobehandeling minimaal 1 jaar zit.

Borstverkleining

Bij een borstverkleining kan er rond de tepel een witte littekenrand ontstaan of gaat een deel van de tepelhof verloren. Bij dit probleem kan medische pigmentatie een uitkomst zijn. De verloren kleur kan worden gecorrigeerd en de tepelhof gereconstrueerd. Deze behandeling bestaat uit drie behandelingen met een tussen periode van minimaal 1 maand.

Vitiligo

Vitiligo is een auto- immuunziekte waarbij de kleur uit de huid verdwijnt. Het lichaam maakt antistoffen tegen het eigen pigment. Vitiligo kan behandeld worden zolang de huid minstens drie jaar stabiel is. In een intake bespreken we met u de voor- en nadelen van deze behandeling en wat er kan worden bereikt. Hoe donkerder de natuurlijke huid, des te mooier zijn de resultaten bij het camoufleren van de huidskleur.

Alopecia

Alopecia is een auto-immuunziekte waarbij het lichaam antistoffen maakt tegen de eigen haren. Nog steeds is een uiteindelijke oplossing niet gevonden en blijft de medici in de weer om dit uit te zoeken. Er zijn verschillende Alopecia zoals: Alopecia Universalis (geen haargroei op het gehele lichaam), Alopecia Totalis (geen haargroei of gedeeltelijke haargroei in het gelaat) en Alopecia Areata (plaatselijke kaalheid op het hoofd). Medische pigmentatie/camouflage biedt een uitstekende uitkomst. Er kunnen weer wenkbrauwen worden gecreëerd en wimperhaartjes kunnen gesuggereerd worden door stipjes of een eyeliner te plaatsen. Een smudgy eyeliner wordt hierbij geadviseerd voor de dames. Voor heren of zeer licht huidtype wordt de tippeltjes techniek geadviseerd. Wanneer een te strakke eyeliner wordt gepigmenteerd zal juist het ontbreken van de haartjes zichtbaarder worden.