Hoe werkt PMU?

Intake

Bij de PMUclinic van Body Essentials nemen we de tijd voor je. Dit is belangrijk! Tijdens een intakegesprek vragen wij naar je gegevens en je medische achtergrond. Dit vullen wij samen in op een intakeformulier. Wanneer er zich geen medische problemen voordoen ondertekenen je het door de GGD opgestelde formulier en kan er worden overgegaan tot het aanbrengen van permanente make-up. De mogelijkheden en de te verwachten resultaten worden uitgebreid met je besproken. Er worden voor en na de behandeling foto’s van je gemaakt en bespreken we samen het behandelplan. Om tot een mooi eindresultaat te komen wordt er per behandeling een deel van de kleur voorzichtig ingebracht. Door telkens bij elke behandeling de opbouw van de kleur te bekijken komen we tot het mooiste eindresultaat. Voor het plaatsen van de PMU kijken we samen eerst naar de vorm en de kleur. Er wordt uiteindelijk pas gepigmenteerd wanneer we er samen uit zijn.

Verdoving

Om de behandeling aangenamer of vrijwel pijnloos te maken wordt er een verdovingscrème aangebracht op het gedeelte wat behandeld gaat worden. Dit wordt gedaan door middel van Emla crème. Omdat de Emla crème een geneesmiddel is mogen wij deze volgens de normen van de GGD dit middel niet aan je verstreken. De verdovingscrème (Emla 5%) kunt op recept verkrijgen bij je huisarts. Thuis brengt je 60 minuten voor de behandeling de crème aan. De tweede laag herhaalt je na 30 minuten. Wij vragen je de verdovingscrème mee te nemen naar de salon zodat we het nogmaals kunnen aanbrengen.

Hoe zie ik eruit na de behandeling

Direct na de behandeling ziet de kleur er donkerder uit dan de kleur er oorspronkelijk uit zal komen te zien. Wenkbrauw- en eyelinerkleuren kunnen van 30% tot 40% vervagen. Bij de lippen licht dit percentage tot 70%. Met de huidige technieken treed er bijna geen huidirritatie meer op. Na de behandeling van de ogen kan er wel een lichte zwelling van de huid ontstaan. Normalerwijze zal deze zwelling al na enkele uren afnemen. Laat je huid na de behandeling zo rustig mogelijk genezen voor het optimale resultaat. Je krijgt hiervoor een nazorginstructie mee naar huis.

Thuisverzorging

Na het aanbrengen van permanente make-up wordt je verzocht de huid minimaal vier tot vijf dagen droog te houden. In de eerste week na de pigmentatie mag er geen make-up aangebracht worden op de plaatsen waar behandeling heeft plaatsgevonden. Tot twee weken na pigmentatie is het belangrijk voorzichtig te zijn met de behandelde huid. Vermijd deze periode zwemwater, de sauna, de zon en de zonnebank. De eerste 72 uur wordt aangeraden niet te sporten. De bloedsomloop wordt op deze momenten actiever waardoor roodheid en of irritatie kan ontstaan en transpiratievocht in de ontstane microwondjes kan lopen. In sommige gevallen wordt er een verzorgende gel meegegeven om de huid soepel te houden. Deze verzorgende gel mag gedurende drie dagen tweemaal per dag gebruikt aangebracht worden met uitzondering van de lippen. De lippen mogen de gehele dag verzorgd worden met de gel.

Nazorg in de salon

Na circa vier tot zes weken komt je terug voor een nazorgafspraak. Samen kijken we dan naar de kleur, vorm en het behaalde resultaat. In deze nazorgafspraak wordt, wanneer nodig, het pigment verder opgebouwd. Wanneer nodig kijken we na 6 weken nogmaals naar eventuele oneffenheden. We passen deze zo nodig aan. Deze finishing touch is onze laatste afspraak.

Bijwerken – Upgrade

De PMUclinic van Body Essentials biedt u de service om binnen twee jaar voor een herhaling te komen tegen een gereduceerd tarief. Pigment vervaagt namelijk langzaam uit de huid. Hierdoor staat de contour er vaak nog wel, maar is de opbouw of de vorm net meer mooi of gedeeltelijk verdwenen. Een upgrade na een jaar is de mooiste oplossing. Hierdoor loopt het pigment niet al te veel terug. Op deze manier blijft het pigment en vorm optimaal en valt het niet op dat je weer gepigmenteerd bent. Een mooie permanente make-up is natuurlijk en valt niet op!